Home » Hoe werkt het? » Veelgestelde vragen

veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Algemene Vragen

Heb ik een account nodig?

Nee, je hebt geen account nodig om te kunnen doneren op doneerlokaal.nl. Je kunt via start doneeractie een aanvraag doen.

Hoe werkt doneerlokaal?

Afhankelijk van de keuze van de supermarkt kan er kan op 3 manieren worden gedoneerd:
1. Via een bedrag of percentage bij iedere upload van de kassabon.
2. Via statiegeld.
3. Je kunt online via de website van doneerlokaal.nl een donatie doen.
Voor meer info ga naar hoe werkt het pagina.

Financiële vragen

Wat zijn de kosten van een actie?
Het aanvragen van een doneer actie is geheel kosteloos. Echter wordt er wel het volgende ingehouden voor het online inzetten van de actie, onderhouden van de website, verbeteringen en beveiligen van de website:
 
2,5% tot 5% vergoeding excl. BTW.
Wij werken met staffels:
  • 0 – 10.000 : 5%
  • 10.001 – 20.000 : 4,5%
  • 20.001 – 40.000 : 4%
  • 40.001 – 60.000 : 3,5%
  • 60.001 – 100.000 : 3%
  • 100.001 of meer 2,5%

De transactiekosten per online donatie zijn €0,50 ct excl. BTW.

Moet ik belasting betalen over de donaties?

Beslis je zelf wat je met het geld doet? Dan mag je in de meeste gevallen, van iedere donateur €2.208 euro per jaar ontvangen, zonder dat je aangifte hierover hoeft te doen. De belastingdienst vermeldt hierover:

Iedereen mag u belastingvrij € 2.208 schenken. U hoeft daarover ook geen aangifte schenkbelasting te doen. Zolang u maar in de gaten houdt dat u schenkingen van partners bij elkaar op moet tellen. Krijgt u dus een bedrag van zowel uw oom als uw tante? Dan mag het totaalbedrag niet hoger zijn dan € 2.208.”

Bron (28-09-2020): https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/schenken/content/ik-krijg-een-schenking-betaal-ik-schenkbelasting

Wat als mijn doel niet behaald wordt?

Dat is geen enkel probleem, je donaties zullen altijd op een maandelijkse basis worden uitbetaald in de eerste week van de nieuwe maand.

Hoe en hoe vaak betalen jullie uit?

Je donaties zullen altijd op een maandelijkse basis worden uitbetaald in de eerste week van de nieuwe maand. Wij maken het geld over naar de aanvrager.

Ik wil uitbetaald worden, hoe regel ik dit?

Indien je rekeningnummer is doorgegeven en is goedgekeurd door onze betaalprovider, zal je maandelijks automatisch uitbetaald worden in de eerste week van de nieuwe maand.

Donateurs vragen

Hoe weet ik aan wie ik doneer?

Dit kun je terugvinden in de doneer actie omschrijving. Bij een doneer aanvraag vragen wij om persoonsgegevens. De naam en rekeningnummer dient overeen te komen anders kunnen wij niet uitkeren.

Kan ik veilig doneren op doneerlokaal.nl?

Doneerlokaal.nl is beveiligd met een SSL certificaat en alle online betalingen gaan via een betaalprovider (OnlineBetaalpalform). De donaties komen direct op een derdengeldenrekening van de betaalprovider. Hierdoor kan je veilig via onze website doneren.

Kan ik uit eindelijk zien hoe het met de actie is afgelopen?

Het behaalde doel is op de doneer actie pagina terug te vinden. Ook plaatst de supermarkt het behaalde doel op haar media kanalen op het moment dat de actie is voltooid.

Promotie

Wat kan ik zelf doen

Probeer je actie zoveel mogelijk te delen. En vraag ook aan deze mensen of zij het ook weer willen delen. Denk aan vrienden en familie etc..

Voor nog meer tips ga naar de pagina, wat kan ik zelf doen